1 dead
GPS 52.0001, 4.7244
RDS 109486 445952
Accuracy 100m
Source

Photos

photo for observation

Ja gevonden de optie dood. Volgens mij nimmer gezien...

Details

Date 2011-11-05
Number 1
Activity dead
Life stage unknown
Location Gouderak - Polder Veerstalblok (ZH)
Observer Clint de Mooij
Counting method unknown
Method none
Validated by Maurice La Haye
Maurice La Haye 2011-11-08 15:31

Helemaal top, perfect zo (en natuurlijk jammer voor je artikel, ik had geenszins de bedoeling dat te dwarsbomen)!
Maurice

Translate
Clint de Mooij 2011-11-08 15:26

Derde optie, derde optie? Ik heb ook blijkbaar iets over het hoofd gezien weet niet eens dat deze er is? Ik ga gelijk even kijken. Bedankt en heb het er tzt eens over met Maria, dan gaat ze zeker erg lachen. Maakt niet uit, we moeten alert blijven op nep en ik neem het je dan ook niet kwalijk maar bewonder je scherpte enkel...hallo, ik ben het Peter de Mooij, ik heb wel anders te doen dan opgezette dieren op de foto zetten en dan had ik liever een dodo genomen. Dat had nog eens wat bijzonders geweest. In ieder geval hebben jullie wel een antwoord gegeven of deze foto's te bezigen zijn in het blad. Neen dus. Jammer, het had een mooi stukje geworden.
Groet
Peter

Translate
Maurice La Haye 2011-11-08 15:22

Hallo Clint,

Je extra informatie maakt veel duidelijk en ik zal je waarneming dan ook goedkeuren. Het is een volgende keer wellicht handig om de 3e optie aan te vinken bij type waarneming: vondst (dood). Dat had de verwarring wellicht kunnen voorkomen.

Vriendelijke groet,
Maurice
admin

Translate
Clint de Mooij 2011-11-08 14:21

Zoals ik al vanaf het begin aangaf, meende ik er misschien een leuk artikel over te kunnen maken voor de waardvogel (zie mijn eerste berichtje). Dan kan je moeilijk een wezel in een graf liggen maar is men creatief. Ik heb het idee dat er nogal langs elkaar heen gezien is. Maar als jullie een dode wezel enkel goedkeuren als hij dood in zijn graf ligt, dan deze foto.
P.s wat je vertelde over een wezel nooit op een tak oid zitten is niet mijn ervaring. Heb ze zelfs vaak zien spelen over de boerenhekken en ontelbaar keer er op en er af zien klimmen. Dus neem dat even mee.

Translate
Clint de Mooij 2011-11-08 13:28

Is zeker weten geen opgezette maar hier dood gevondene wezel die de buurkinderen een paar dagen terug brachten. Ik weet niet beter dan dat waarnemingen bij deze site altijd: dood of levend, in braakballen of in resten (die meestal dood zijn, dacht ik) worden goedgekeurd en meegerekend. Voor mij verder geen probleem hoor, de buurkinderen brachten hem (dat kon je toch ook wel zien op mijn eigen site?). Ik heb hem Maria spruit nog laten zien in de schuur bij mij (deze week), dus vraag gerust even na of jullie ideeen kloppen, dat ik de opgezette wezel van mij oude buurvrouw in de tuin heb gezet. Ik hoor van jullie en ben verbaast dat jullie menen dat ik na al die jaren lid zijn en altijd schrijf voor het blad, en heel veel waarnemingen heb geplaatst, dat er gemeend wordt dat ik opgezette dieren op de site zou zetten. Jij vroeg mij of het een opgezette was en dus nogmaals, neen het is een dode. Je mag hem met je collega hier komen opgraven bij twijfel en ik hoop dat deze kwestie is opgelost. Maak anders een optie: dode dieren die je aan kan vinken als je wil...

Translate
Maurice La Haye 2011-11-08 13:05

Hallo Clint,

Na overleg met mijn mede-admins is besloten om je waarneming van een wezel niet goed te keuren. Naar onze mening heb je een opgezette wezel op de foto staan. Wezels hebben altijd hun bek dicht, de afstand is veel te kort en een wezel op 2 paaltjes (2e foto) is in het veld vrijwel uitgesloten. Mochten wij als admins ongelijk hebben, dan zijn we benieuwd naar alle foto's.

Vriendelijke groet,
Maurice
admin

Translate
Clint de Mooij 2011-11-07 21:34

Neen niet opgezet. Ik zou er een stukje over kunnen maken maar als blijkt dat de foto's een hermelijn zijn, is het slordig. Bedankt voor de info Maurice.

Translate
Maurice La Haye 2011-11-07 21:20

Hallo Clint,

Wat zou je hierover willen schrijven dan? Gevoelsmatig is dit een opgezet exemplaar? Ik kan het niet hard maken, maar jij misschien wel? En ja, het is een wezel.

Maurice
admin

Translate
Clint de Mooij 2011-11-07 10:56

Zou iemand deze waarnemen kunnen bevestigen zodat ik er een artikel over kan schrijven?

Translate
This website uses cookies to ensure you get the best experience.