1 present
2023-10-23 15:54
Arjan Dwarshuis
Waterland - Zeedijk (NH)
Cannot be validated (yet)
GPS 52.4372, 5.0648
RDS 133077 494429
Accuracy 4m
Source ObsMapp

Photos

photo for observation

Op zeker 500 meter afstand tussen 50.000 watervogels. Zou de vogel van 2 weken geleden kunnen zijn, maar ook prima een nieuwe. Flanken van dit beest lijken een stuk lichter en daardoor ook een moeilijkere vogel. Optie 1 is dat de vogel van twee weken terug in korte tijd heel snel is doorgeruid, optie 2 is een nieuwe vogel. Op formaat gelijk aan kuifjes, lichte S-curve in achterhoofd met puntje op achterkruin. Klein licht snaveltje met nauwelijks donker op de punt (nagel niet goed te beoordelen door grote afstand), klein borstje. Vleugel goed gezien bij langdurig strekken (helaas te laat met digiscopen): geheeld donkere hand en witte arm, dus zeker zuivere koffie.

Details

Date 2023-10-23 15:54
Number 1
Activity present
Life stage unknown
Location Waterland - Zeedijk (NH)
Observer Arjan Dwarshuis
Counting method unknown
Method unknown
Validated by Frank van der Meer
Frank van der Meer 2023-10-30 09:30

Hoi Arjan,

Dit is natuurlijk een indiensoort, dus een geval voor de CDNA om te beoordelen en niet voor ons. Je vogel kwam desondanks ook even voorbij in onze admingroep en er zijn toch wat twijfels over de volgende punten:

- Formaat lijkt consequent groter dan de Kuifeenden eromheen
- Flanken zijn wel heel 'schoon' en contrasteren daardoor sterk met de rug, bij Kleine Topper zit er vaak smoezelige tekening op de flank waardoor het contrast met de rug minder sterk is, zeker bij een vogel in oktober.
- Kopvorm misschien net niet helemaal passend
- Op deze foto's komt de borst toch behoorlijk fors en 'opgeblazen' over, kun je met zekerheid zeggen dat de vogel een kleine borst heeft?

Met vriendelijke groeten, Frank van der Meer

Translate
This website uses cookies to ensure you get the best experience.