1 present
2023-09-25 17:23
Sylvain
Vlieland - Stortemelk (FR)
Accepted (with evidence)
GPS 53.3044, 5.0870
RDS 134988 590924
Accuracy 14m
Source Site

Photos

photo for observation

Wat een trip! Gezien de afnemende wind besloten om met mijn vriendin even een wandeling te maken rond de noordoost-punt en een biertje te doen op het duin. Fiets net aan geparkeerd en ik zie op het hekwerk aan de voet van de strandopgang een klein licht bolletje zitten. Kijker er op en ik zeg al vrij snel; "Echt no way, maar lijkt wel een izabel..". Vogel blijkt super mak en na een reeks foto's vliegt de vogel van het hekwerk langs ons heen en gaat een paar meter verder op een paaltje zitten. Ik bekijk de foto's en er lopen op dat moment wat campinggasten naar hun tent langs de vogel waardoor deze uit beeld verdwijnt, verder de camping op.

Dan toch maar de hulplijnen inschakelen, want mede dankzij snel Google-werk van mijn vriendin en vergelijken met mijn foto's komen we tot de conclusie dat dit er toch wel ├ęcht heel goed uit ziet. Inmiddels zijn we hogerop het duin gaan zitten om te scannen naar de vogel en krijgen we al snel bericht dat het er zeker een is. Even op adem komen en dat biertje kan zeker open nu...

Ik app vogelmaatje Niels, die niet veel later aanwezig en samen gaan we weer even actief op zoek om 'm voor hem te scoren. We lopen vanaf de fietsenstalling een stukje de camping op, wat na nog geen 50 meter meteen raak is als Niels hem nota bene zelf herontdekt en tussen het helm ziet zitten.

Vogel hierna prachtig kunnen bekijken en fotograferen terwijl deze op het dooie gemakje aan het rondscharrelen was rond de originele vindplaats bij het hekwerk. Passanten, zelfs met honden, boeien de vogel vrij weinig. Tegen 19u fietsen wij terug richting ons huisje terwijl de vogel nog altijd in de buurt van het hekwerk tp is.

Details

Date 2023-09-25 17:23
Number 1
Activity present
Life stage unknown
Location Vlieland - Stortemelk (FR)
Observer Sylvain
Rarity committee status accepted
Counting method unknown
Method seen
Validated by CDNA

Bedankt Frank! Is gisteravond ingediend :)

Translate
Frank van der Meer 2023-09-26 11:05

Hi Sylvain, superontdekking en heel stoer gedocumenteerd! Dien je hem in de bij de CDNA svp? LINK:
https://www.dutchavifauna.nl/recordform

Dank!
Frank van der Meer

Translate
This website uses cookies to ensure you get the best experience.